miercuri, 15 februarie 2012

Clasic sau modern cand vine vorba de CV



Bineinteles ca ne dorim sa iesim in evidenta cand ne cautam un job. Dorim sa aratam ca suntem la curent cu noile tendinte. Ca suntem inventivi si creativi. Un mod de a face asta este prin crearea unui CV care sa nu fie doar unul din multele sute primite de angajatori. Ne ajuta si faptul ca avem la indemana o gramada de resurse care se ne permita sa ne aratam creativitatea.
Dar ce isi doreste angajatorul?
Astept cu nerabdare sa aud si parerea altora, pana atunci pot sa o spun pe a mea.

Eu imi doresc claritate, sa am la indemana informatia importanta si necesara, sa pot compara 2 candidaturi avand acelasi tip de resursa la indemana. Daca vrei sa convingi mai mult decat informatiile din CV, scrie o scrisoare de intentie bine compusa si te va scoate din multime. Asa ca voi merge pe varianta ‚old fashioned’ a simplului CV (ex. europass).
Nu exclud insa necesitatea pentru unele job-uri de a scoate in evidenta anumite calitati cum sunt creativitatea si abilitatile de design. Dar aveti grija sa nu cadeti in capcana de a utiliza o platforma pentru CV-uri infografice cum e vizualize.me. E singura pe care am gasit-o pana acum si iti transforma CV-ul intr-unul grafic care va arata 90% la fel cu al tuturor celorlalti care utilizeaza platforma respectiva. Deci, unde e creativitatea?  
Am vazut si aplicari foarte ingenioase! De exemplu, pentru un post de redactor, CV tip prima pagina de revista. Altele ar mai fi cele tip flyer, colaj foto, rola de film, comic book sau din material textil.  Diferenta e ca pune in evidenta exact ce e nevoie pentru postul respectiv, este personalizat. Nu utilizati asa ceva daca nu stiti sigur ce fel de job va doriti sau daca aplicati la diverse firme din domenii diferite.
        Cel mai mare beneficiu al unei aplicari iesite din comun e faptul ca poti foarte repede sa convingi angajatorul sa te cheme la un interviu pentru ca isi va dori sa te cunoasca mai bine. Acolo vei putea da restul informatiilor de care el are nevoie. Insa trebuie folosit doar pentru anumite tipuri de firme si job-uri. Daca aplicati la o firma de publicitate, de web design recomand cu incredere. In rest, pentru a fi siguri ca acoperiti o gama mai larga de persoane si domenii, ramaneti la vechea varianta de CV.

Spor la realizat aplicarile!

Share:

Categorii

Ce le-a mai plăcut altor cititori: