vineri, 18 mai 2012

De ce merita sa lucrezi pentru tine?


In mintea mea, ideea de a lucra pentru tine este una si aceeasi cu antreprenoriatul. Ceea ce faci practic este sa produci bani adoptand un comportament inovator si bazat pe risc.

Pe langa asta mai ai nevoie si de o motivatie puternica. Ca si antreprenor, chiar daca stiam bine de la inceput in ce ma bag, a trebuit sa imi fac o lista cu motivele mele personale. De multe ori si acum simt nevoia sa imi reamintesc aceste lucruri care ma fac sa merg mai departe zi de zi sau chiar sa trag mai tare cand este cazul.
Daca intrebi mai multi antreprenori ce i-a motivat sa faca acest pas probabil ca vei fi surprins de raspunsurile vagi si fara substanta pe care le dau de cele mai multe ori, printre acestea numarandu-se fara gres cliseele: vreau sa fiu propriul sef, vreau sa fac o gramada de bani si/sau vreau sa fac lucrurile in stilul meu.

Nu cred ca poate sa existe o lista universala cu motivele pentru care cineva ar incepe sa lucreze pe cont propriu, insa pot sa vi le prezint pe ale mele in speranta ca intr-o zi va veti crea propria lista si va veti apuca de antreprenoriat in cunostinta de cauza:

1.       Libertatea – nu toata are acelasi bioritm pentru a putea functiona intr-un program fix cu maxim de eficienta. Lucrand pentru tine in programul tau propriu ai mai multa libertate in ceea ce priveste gasirea echilibrului intre timpul de munca si al timpul liber. Aveam o mare problema cu asta ca angajat pentru ca am o creativitate crescuta la ore tarzii cand niciodata nu eram la munca, deci mai lucram si acasa ca sa compensez si uite cum se duce viata personala… In plus, daca vreau sa ies in oras intr-o zi pentru ca e soare si vreme buna si sa lucrez toata ziua urmatoare cand e urat si ploua pot sa o fac! Suna urat poate, dar eu sunt fericita ca am scapat de ‚cusca de soricel’ in care ma aflam pana nu demult.

2.       Provocarea personala – nu stiu cati dintre voi sunteti asa dar eu ma plictisesc repede, am mereu nevoie de provocari noi. La un loc de munca cu o fisa a postului clara si bine stabilita e inevitabil sa nu intervina rutina. In situatiile de genul plecam de acolo si o luam de la capat in alt loc, ceea ce pe termen lung nu e foarte productiv. Antreprenoriatul iti da posibilitatea de a intalni mereu oameni si locuri noi, de a alege tu oamenii pe care ii ai in jur si cu care interactionezi, de a fii cat poti de creativ si de a nu te lasa sa te plictisesti niciodata J

3.       Dezvoltarea profesionala pe ariile pentru care am pasiune – cred ca multi sunt de acord cu mine cand spun ca e greu sa gasesti un loc de munca unde sa faci exact ceea ce iti place cu adevarat. Posturile sunt putine, greu de accesat si daca vrei un loc de munca e bine sa fii adaptabil. Mie de exemplu imi plac trainingul, resursele umane si vanzarile. Nu am gasit variante de slujbe unde sa le pot face pe toate in masura in care imi doresc. Cine ar fi nebun sa te lase sa faci munca a 3 pozitii diferite dar nu 8 ore pe zi fiecare? In momentul de fata le fac pe toate si ma dezvolt pe fiecare arie exact cum imi doream.

4.       Independenta financiara – in momentul in care esti salariat ce faci de fapt este sa dai la schimb timpul tau pentru o suma de bani. Deci esti platit doar pentru momentele in care lucrezi. In momentul in care te opresti, banii nu mai vin… Lucrand pentru tine pot sa lucrezi cand vrei, cat vrei si sa generezi un venit constant, un venit pasiv care sa creasca exponential. Mie mi se pare un avantaj grozav!

Care sunt motivele pentru care ati lucra pentru voi?
Share:

Categorii

Ce le-a mai plăcut altor cititori: