luni, 23 ianuarie 2012

5 filme din care avem multe de invatat (1)


In timp ce citeam astazi o carte de dezvoltare personala, m-am gasit asociind unele idei prezentate acolo cu un film vizionat mai demult.
Este adevarat ca putem invata multe din carti, dar asta e valabil si pentru lung metraje. Ce-i drept, nu din toate, de asta m-am gandit sa va recomand cateva potrivite pentru a va da idei bune de a actiona in afaceri sau de a va oferi o schimbare pozitiva de atitudine in orice ati intreprinde. Partea 1 pentru ca sunt multe filme bune care merita vazute!

1. Boiler room (2000) - De departe filmul meu preferat pe tema vanzarilor, avand in vedere de cate ori l-am vazut pana acum. E vorba despre ascensiunea unui tanar ca broker intr-o firma de investitii, pana in momentul in care realizeaza ca succesul acolo inseamna si renuntarea la unele principii etice.
Ce am invatat: In vanzari e nevoie sa muncesti enorm de mult, dar rezultatele vor aparea si vor face tot efortul sa merite; orice telefon e unul de vanzare, ori vinzi tu clientului produsul/serviciul tau ori el iti vinde motivul pentru care nu cumpara.
Citat preferat: "There's an important phrase we use here, and think it's time that you all learned it. Act as if. You understand what it means? Act as if you are the fucking President of this firm. Act as if you got a 9'' cock. Okay? Act as if."
2. Glengarry Glen Ross (1992) – Continuand tot cu un film de vanzari, un atu al acestuia e distributia excelenta (Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin) si modul de promovare – o poveste pentru toti cei care lucreaza pentru un trai bun. Povestea simpla, prezinta ceea ce se intampla intr-o agentie imobiliara intr-o perioada de recesiune, cand rezultatele sunt mai greu de obtinut.
Ce am invatat: La fel ca in precedentul, vanzarile inseamna sa perseverezi, sa nu te dai batut; fiecare persoana poate fi motivata pentru a avea rezultate, fie pozitiv (un Cadillac!) fie negativ (concedierea).
Citat preferat: "A-B-C. A-Always, B-Be, C-Closing. Always be closing, always be closing."
3. Working girl (1988) – Un film clasic, care am impresia ca nu se va demoda niciodata, chiar daca stilurile vestimentare s-au schimbat, are o poveste care e valabila oricand. Este vorba de o secretara isteata care e blocata in posturi administrative fara sa i se dea ocazia de a ajunge mai sus, dar reuseste de una singura sa ajunga o femeie de afaceri de succes.
Ce am invatat: E greu sa ajungi intr-un post bun intr-un mediu corporatist, insa e important sa nu te dai batut pana nu ajungi unde crezi ca meriti; O femeie poate avea la fel de mult succes ca un barbat.
Citat preferat: "I have a head for business and a body for sin. Is there anything wrong with that?"
4. The pursuit of happyness (2006) – Bazat pe o poveste adevarata, e o adevarata inspiratie pentru cei care au dificultati in a impaca familia cu dorinta si necesitatea de a-si crea o adevarata cariera si pentru cei care pun cu adevarat suflet in ceea ce fac. E povestea unui barbat care pierde aproape totul in viata, ramane doar cu fiul sau si cu dorinta de a ajunge unde isi doreste.
Ce am invatat: Daca iti doresti cu adevarat ceva si esti potrivit pentru asta, nimic nu iti poate sta in cale; Chiar daca pierzi totul, nu poti pierde speranta si vointa de a o lua de la capat.
Citat preferat: "You got a dream... You gotta protect it. People can't do something themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period."

5. the Godfather - 3 parti (1972,1974 si 1990) - Intr-un alt film vazusem replica "Filmul Nasul are raspuns la toate intrebarile vietii". Desi probabil as fi preferat sa va recomand cartea, si filmul are meritele lui. Chiar daca din punct de vedere moral nu putem sa gasim exemple demne de urmat, pentru ideile despre modul de a conduce o afacere, de a fi un adevarat lider, e extraordinar.
Ce am invatat: Importanta familiei; E de regula recomandat tinerilor antreprenori pentru ca iti arata care e atitudinea cu care trebuie condusa si crescuta o afacere.
Citat(e) preferate:Keep your friends close, but your enemies closer.
I'll change; I'll change. I've learned that I have the strength to change.”

“- Are you spending time with your family?

- Yes.
- Good, because a man that doesn't spend time with his family can never be a real man.”
Voi ce sugestii aveti?
Vizionare placuta!

Share:

Categorii

Ce le-a mai plăcut altor cititori: